سومین جلسه علنی شورای شهر ارومیه امروز بعد از بازگشت اعضای تبرئهشده با حضور حسین مهدیزاده، شهردار ارومیه و معاونانش برگزار شد.
شهردار ارومیه در این جلسه گزارشی از وضعیت مالی مدیریت شهری ارومیه شامل مطالبات، بدهیها و درآمدها ارائه کرد.
مهدیزاده ابتدا تاکید کرد: تمامی حسابهای شهرداری متمرکز است و سیستم خزانهداری راهاندازی شده و نحوه درآمد و هزینهکرد هر ریال مشخص است.
۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی بنام پیمانکاران بکام…؟!
مهدیزاده گفت: به اسم پیمانکاران از بانک شهر ۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات دریافت کرده بودند اما به حساب پیمانکاران واریز نشده بود و اخیرا تمامی پیمانکاران در ارتباط با تضامین بانکی برای شرکت در مناقصههای سایر دستگاهها با مشکل مواجه شده بودند چون تقسیط کرده بودند و اقساط عقب افتاده بود که در نهایت با تصویب لایحه در شورا، ۱۳۵ میلیارد تومان از بابت بدهی و یااینطور بگوییم تسهیلات بانک شهر که بنام پیمانکاران گرفته شده بود را تسویه کردیم.
وی افزود: نکته جالب اینکه وام را با سود ۲۷ درصد دریافت کرده بودند درحالیکه سود وام بانکی در آن سال ۱۶ درصد بود!
مهدیزاده تصریح کرد: سیستم شهرداری را یکسال بدون دسته چک و با فیش های بانکی مدیریت کردیم چراکه از قبل همین بدهی ۳ هزار میلیارد ریالی به بانک شهر، در لیست سیاه بانک مرکزی قرار داشتیم.
شهرداری ارومیه بعد از سه سال از لیست سیاه بانک مرکزی خارج شد!
حسین مهدیزاده، شهردار ارومیه در ادامه با اشاره به اینکه تا به امروز ۱۲۱ میلیارد تومان تقسیط تسهیلات به بانک شهر واریز شدهاست، بیان کرد: شهرداری ارومیه از ابتدای شورای ششم تا کنون، سرجمع ۳۳۱ میلیارد تومان از بدهیهای بانک شهر را که مربوط به سنوات گذشته بود، پرداخت و بالاخره بعد از سه سال از لیست سیاه بانک مرکزی خارج شد.
به گفته مهدیزاده؛ شهرداری ارومیه در حال حاضر ۹۳ میلیارد تومان به بانک شهر بدهی دارد که ۳۰ میلیارد آن در دقیقه ۹۰ سال ۹۹ برای پرداخت حقوق اسفندماه کارکنان شهرداری دریافت شدهاست( جناب اقای اصغرزاده در جریان هستند!)
واریز ماهیانه ۲۷ میلیارد ریال از بابت بدهیهای سنوات گذشته به بانک شهر!
مهدیزاده اعلام کرد:شهرداری ارومیه ماهیانه ۲۷ میلیارد ریال از بابت تقسیط بدهیهای تسهیلات سنوات گذشته به بانک شهر اقساط واریز میکند.
سهام شهرداری ارومیه از بانک شهر را تامین اجتماعی از قبل طلب خود برداشته است
وی چالش مالی اصلی شهرداری ارومیه را تامین اجتماعی اعلام کرد و گفت: مشکل اساسی با تامین اجتماعی داریم که با وجود پرداخت مبلغ، برداشتن سهام شهرداری از بانک شهر؛ بازهم شهرداری ارومیه بدهکار است که نیاز است در جلسهای اختصاصی از سوی متخصصان مالی بررسی شود.
باوجود بدهیهای سنوات گذشته؛
پیمانکاران نجابت به خرج داده و کنارمان هستند
شهردار ارومیه گفت: با توجه به تسویه بدهیهای سالهای قبل، از بانک شهر درخواست پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیارد تومانی را داشتیم که با توجه به سیاستهای انقباضی بانک مرکزی در نهایت ۱۰۰ میلیارد تومان دریافت و به حساب پیمانکاران واریز شد.
وی تاکید کرد: اگر این ۱۰۰ میلیارد تومان به حساب پیمانکاران واریز نمیشد حدود ۴۰۰ میلیارد تومان از بابت سنوات گذشته به پیمانکاران بدهی داشتیم.
مهدیزاده تصریح کرد: پیمانکاران نجابت به خرج میدهند، دوام آوردهاند و در کنار ما هستند؛ امسال ۳۰۰ میلیارد تومان برای شارژ پیمانکاران نیاز داریم.
تمام پروژههای سرمایهگذاری شهرداری تق و لق بود
شهردار ارومیه در ادامه در تشریح منابع درآمدی و داراییهای شهرداری ارومیه چنین گفت: تمام روزههای سرمایه گذرای شهرداری تقولق بود؛ سهم شهرداری ارومیه از پروژه اوریاد با ورود دستگاههای نظارتی و بر اساس رای کارشناس معتمد ۲۳.۲۱ درصد مصوب شد که حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان ارزش ریالی آن است.
وی گفت: هنوز سهم شهرداری ارومیه از سیتادیوم مشخص نشدهاست و در دست بررسی است.
مالیات از حقوق کارکنان کسر شده اما به امورمالیاتی واریز نشده بود!
مهدیزاده از تبدیل یک بدهی مالیاتی به فرصت دریافت حقوق قانونی شهر از حیث مالیات بر ارزش افزوده خبرداد و گفت: در بهمن ماه ۱۴۰۰ متوجه شدیم که سیستم امورمالیاتی آلارممیدهد؛ مشخص شد شهرداری ارومیه بدهی مالیاتی تکلیفی دارد؛ یعنی حدود ۱۰ درصد از حقوق کارکنان بعنوان مالیات کسر شده اما به حساب امور مالیاتی واریز نشده بود که سرجمع این بدهی مالیاتی ۷۰ میلیارد تومان شده بود که این مبلغ را با بانک شهر از طریق اسناد خزانه نوع دوم تهاتر کردیم.
وی ادامه داد: این تهاتر را که انجام دادیم چون بدهکار مالیاتی نبودیم ۴۹ میلیارد تومان بخشودگی جرایم شامل و به صورت نقد به حساب شهرداری واریز شد.
مهدیزاده افزود: همچنین با استفاده از ظرفیتهای قانونی مالیات و ارزش افزوده سازمانهای شهرداری از سال ۹۰ تا ۹۸ که مبلغی حدود ۵۸ میلیارد تومان را شامل میشد، استرداد یافت و ۱۹ میلیارد تومان از این مبلغ صرف تجهیز ناوگان اتوبوسرانی شد.
برای اولین بار انجام گرفت؛
دریافت سهم شهرداری ارومیه از مالیات بر ارزش افزوده در گمرک
شهردار ارومیه با انتقاد از اینکه شهر ارومیه تا امسال از ظرفیتهای قانونی که منابع پایدار درآمدی است غافل بودهاست، گفت: براساس قانون بودجه از سال ۹۷ میبایست ۹ درصد ارزش افزوده کالاهای مبادی ورودی به همان استان برگشت داده شده و در همان استان هزینه شود.
وی گفت: طبق آمار رسمی، برای سال ۱۴۰۰ حدود ۲۱۰۰ میلیارد تومان ارزش افزوده کالاهای مبادی ورودی استان بود که از میزان ۴ درصد مربوط به شهرداریهای استان است و از این ۴ درصد ۲۲ درصد برای شهرداری ارومیه است.
مهدیزاده خاطرنشان کرد: امسال برای اولین بار ۶۰۰ میلیون تومان از مبادی ورودی به شهرداری های استان اختصاص یافت که از این رقم ۲۲ درصد سهم شهرداری ارومیه بود.
پیگیری سهم شهرداری ارومیه از قانون هوای پاک و جرایم رانندگی
حسین مهدیزاده، شهردار ارومیه اذعانکرد: از سال ۹۷ ریالی از بابت سهم شهرداری ها از مبالغ جرایم راهنمایی و رانندگی به شهرداری ارومیه واریز نشده است این درحالی است که سهم شهرداری ها از جرایم راهنمایی و رانندگی رقم بزرگی است و باید در مباحث زیرساختی ترافیکی و اصلاح هندسی معابر و نصب دوربینهای کنترل هوشمند ترافیک هزینه شود.
مهدیزاده اعلام کرد: امسال برای اولین بار ۱۸ میلیارد تومان از مبالغ جرایم راهنمایی رانندگی برای شهرداری های استان اختصاص یافت که ۵.۶ میلیارد تومان سهم شهرداری ارومیه بود.
برخلاف سنوات گذشته تراکم مازاد بر قواعد قانونی نداریم
شهردار ارومیه به صدور پروانههای ساختمانی اشاره کرد و گفت: سال ۱۴۰۱ با وجود کاهش صدور پروانه های ساخت و درآمد شهرداری از این حیث، اما با استرداد منابع مالی با استفاده از ظرفیت های قانونی، مشکلی در پرداختیهای شهرداری پیش نیامد.
مهدیزاده گفت: برخلاف سنوات گذشته تراکم مازاد بر قواعد قانونی نداریم.در عرض های کمتر از ۱۲ متر تراکم طبقات داده نمیشود مگر اینکه بین دو ساختمان بلندمرتبه که قبلا احداث شدهاند واقع شود.
وی گفت: در کارهای ۲۰ تا ۲۴ متر؛ با ۹ طبقه به شرط تامین پارکینگ موافقت می شود که ابتدا مقاومت میشد اما در حال حاضر از سوی سازندگان هم به روال عادی تبدیل شده است.
خبر خوب به شهروندان ارومیهای/ ارومیه یک میلیون نفری شد
شهردار ارومیه در ادامه از جلب موافقت ضمنی با چارت یک میلیون نفری شهر ارومیه خبر داد و گفت: بر اساس چارت یک میلیون نفری، مناطق شهرداری ارومیه به ۸ منطقه افزایش مییابد که مصوب شده و به سازمان شهرداری ها ارسال شده است.
وی گفت: از مزایای قرار گرفتن ارومیه در بین شهرهای یک میلیون نفری این است که نگاه سازمان شهرداری ها به شهرداری ارومیه تغییر کرده و زمینه بهرهمندی از ظرفیت های قانونی خصوصا در حوزه حمل و نقل برای ارومیه فراهم میشود. بطوریکه ۵۰ درصد هزینه های توسعه و نگهداری ناوگان حمل و نقل عمومی بصورت یارانه از سوی دولت پرداخت میشود.
جلسه شورای شهر ارومیه ساعت ۱۶:۴۰ دقیقه با درخواست احد یوسفی، دبیر اول شورا و با موافقت اکثریت به علت حضور در مراسم ترحیم استاندار فقید آذربایجانشرقی خاتمه یافت و اعضا به اتفاق جلسه را ترک کردند.
گفتنی است بر خلاف ادعاهای کذب برخی پیجهای اینستاگرامی جلسه بدور از هر گونه حاشیه و در فضایی آرام و منطقی برگزار شد.