یادداشت 27 اردیبهشت 1402 - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

نقش جوانان در آینده ایران

بهرنگ منتخبی>>‌ نگاهی به نقش های متنوع و مهمی که قشر جوان به عنوان ستون فقرات جامعه می توانند ایفا کنند، چرایی تاکید مسئولان نظام جمهوری اسلامی بر اهمیت فرزند آوری و جوانی جمعیت را روشن تر می سازد.
بر اساس یک تعریف، جوانان؛ افراد ۱۵ تا ۳۰ سالی را شامل می شوند که می توانند به عنوان رهبران، تصمیم گیران و نوآوران؛ آینده اقتصادی، اجتماعی، علمی، فرهنگی و سیاسی یک کشور را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد تغییرهای اساسی و چشمگیر در جریان ها و وقایع آتی شوند.

از منظر اقتصادی قشر جوان با ایده های نوین و انرژی جوانی می توانند تحرک دو چندانی را به این بخش کشور تزریق کنند. اشتغال نیروی کار جوان و با نشاط در فعالیت های اقتصادی متعلق به دیگران در کنار ایجاد شرکت های دانش بنیان و استارت آپ توسط خود جوانان و آموزش هم سن و سالان از جمله مسیرهایی است که به جذب جوانان در اقتصاد کمک کرده و پویایی و رشد این بخش مهم را به دنبال آورد.

از نگاه اجتماعی نیز نقش پررنگ جوانان بر کسی پوشیده نیست. این طیف به عنوان آینده سازان کشور می توانند با حضور خود در جریانات و رویدادهای اجتماعی مختلف نقش شگرفی را در جامعه بر جای گذارند. لازم به ذکر است که فارغ از نقش مشترک تمامی جوانان جهان در مسایل اجتماعی، جوانان ایران اسلامی به خاطر شرایط امروزی کشور و بحران آفرینی مکرر دشمنان بایستی دقیق تر از هر زمان مسایل را رصد کرده و اینگونه نه تنها مانع بحران آفرینی بدخواهان باشند بلکه بسیاری از آنان را نیز حل و فصل نمایند.

حفظ و ارتقای ارزشهای جامعه نیز نقش دیگری است که مسئولان ایران اسلامی از جوانان انتظار داشته و به همین خاطر بر جوانی جمعیت تاکید دارند. ارزشهایی نظیر شهادت در راه اسلام و کشور که میراث برهه های مختلف تاریخ نظیر هشت سال دفاع مقدس است، تنها به مدد یک قشر جوان می تواند درک و به نسل های دیگر انتقال یابد.

از بعد علمی نیز باید اشاره کرد که بر اساس تحقیقات، یک جامعه جوان پیشرفت های سریع تر و بیشتری را در مسایل علمی شاهد است. به سخن دیگر مسئولان نظام با درک این موضوع که آینده از آن کشوری است که خود تولید کننده علم است، بر جوانی جمعیت اشاره می کنند. کنجکاوی در کنار پرسشگری و پژوهش، کار جوانانی است که می توانند کشور ایران را به قطبی علمی در جهان بدل کنند.

کوتاه سخن اینکه والدین بایستی با در نظر گرفتن دستورات دین مبین اسلام و تاکیدات مسئولان بر فرزندآوری، به این مهم اولویت بیشتری داده و با دید وسیع تر به آینده کشور نظر داشته باشند. همچنین بدانند که فرزندان آنان هستند که در آینده امور مختلف جامعه را در دست خواهند گرفت، هر چند ممکن است در حال حاضر با مشکلات ریز و درشتی مواجه باشند.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *